Warning: Use of undefined constant HTTP_USER_AGENT - assumed 'HTTP_USER_AGENT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/innsiktogutsikt.no/public_html/wp-config.php on line 1
Join us

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/innsiktogutsikt.no/public_html/wp-config.php:1) in /home/customer/www/innsiktogutsikt.no/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Innsikt og Utsikt https://www.innsiktogutsikt.no Manager-for-hire Sun, 04 Aug 2019 19:45:00 +0000 en-GB hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.1 Innsikt og Utsikt skal jobbe med klima, natur og bærekraft sammen med shooting star Ducky! https://www.innsiktogutsikt.no/2019/08/02/nytt-samarbeid-med-ducky/ Fri, 02 Aug 2019 15:41:00 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=1493 01.08.-19 I&U har siden starten av juni forent krefter med klimapionérene i Ducky i Kjøpmannsgata for å gjøre det lettere for deg og meg å bli mer klimavennlig. Ducky har laget en API- og appløsning som lar bedrifter, organisasjoner, skoler og til og med byer gjøre det enklere for ansatte, medlemmer, studenter og innbyggere å leve mer klimabevisst. 

Ducky har fått mange medieoppslag (DN, NRK, NRK, Norwegian SciTech News) og mye skryt for sin løsning basert på kunnskap fra, og laget i samarbeid med, NTNU. Løsningen skal gjøre det enklere for hver enkelt av oss å både forstå mer av vårt eget klimafotavtrykk, hvordan vi kan begrense det – og hvordan vi kan øke vårt klimahåndavtrykk (inspirere andre til å gjøre det samme).

Duckys forretningside er veldig fleksibel og kan nyttiggjøres av alle former for organisasjoner, der arbeidsgiver, studiested eller en barnehage kan kjøpe tilgang og gi adgang til ansatte, studenter o.l. som kan bruke en app for daglig logging av de aktivitetene man gjør som gir klimautslipp.

Steffen R Larssen, aka Innsikt og Utsikt skal jobbe med Ducky for å styrke bedriftenes bærekraftspotensiale og -engasjement. F.h. Johannes Andersen, Aina Nesmoen, Astrid Norum, Mads Simonsen.

-Nå skal Ducky ta sats og henvende seg kraftigere og bli mer synlig overfor bedriftsmarkedet. Vi ønsker å vise at vår løsning ikke bare skaper engasjement og læring blant de ansatte, men også kan ha positive effekter for bedriftenes egen bunnlinje, sier Mads Simonsen, en av gründerne bak Ducky-konseptet.

Første oppgave for I&U og Ducky er sammen med Klimabrølet i Oslo å engasjere bedrifter til å melde seg på i en toukers konkurranse, Klimautfordringen, fra slutten av august. Her kan de ansatte konkurrere både internt og med andre bedrifter og organisasjoner om å senke sine klimautslipp mest mulig. Konkurransen er landsomfattende, og det er ikke for sent å melde seg på enda – er dere med!?

 

]]>
Innsikt og Utsikt godt i gang med oppdrag for Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen https://www.innsiktogutsikt.no/2018/05/14/innsikt-og-utsikt-godt-i-gang-med-oppdrag-for-trondersk-matfestival-og-bryggerifestivalen/ Mon, 14 May 2018 06:05:38 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=714 14.05.-18 I januar inngikk Innsikt og Utsikt avtale med OI! Trøndersk Mat og Drikke AS om markedsundersøkelser og råd om videre tiltak på bakgunn av resultatene.

Etter innledende samtaler med OI! Trøndersk Mat og Drikke AS fant I&U og vår nye kunde frem til et spennende prosjekt som skal bidra til mer innsikt om publikum, merkevaren(e) og de frivillige i festivalene Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Undersøkelsene skal favne bredt, og gi konkrete svar som kan brukes i videre utvikling av festivalene.

Publikum, digitale flater, bidragsytere, med flere skal undersøkes slik at vi får et bredest mulig inntrykk av standingen til de to festivalene.

-Oi! Trøndersk Mat og Drikke ønsker å vite mer om hva publikum, samarbeidspartnere og sponsorer mener om våre festivaler. Vårt mål er å skape mersmak og merverdi for publikum og utstillere, og gjennom undersøkelsen med Innsikt og Utsikt håper vi å få svar på om vi oppfyller målet, samt si noe om forbedringspotensialet framover, sier prosjektleder Kristine Rise i OI! Trøndersk Mat og Drikke AS.

I&U skal samarbeide med Frode Laugen som driver Skjemakontrollen, Metreno og AI Survey, alle prosjekter innen spørreundersøkelser, og som har høy kompetanse på gjennomføring av spørreundersøkelser.

Frode Laugen deltar i gjennomføringen som likestilt prosjektpartner: Laugen driver tre ulike selskaper som alle jobber for optimal bruk av, og høyere kvalitet i spørrskjemamålinger. Selskapene Metreno, Survey AI og Skjemakontrollen skal på ulike måter utvikle og ta i bruk teknologi for å gi brukerne best mulig input og output fra sine spørreskjema. Samarbeidet med Innsikt og Utsikt for OI! Trøndersk Mat og Drikke AS er ment å gi selskapene verdifull erfaring for utviklingen av teknologiene.

]]>
Følg med på Trondhjems Turnforenings Nord-Europeisk Mesterskap i turn https://www.innsiktogutsikt.no/2016/10/22/folg-med-pa-trondhjems-turnforenings-nord-europeisk-mesterskap-i-turn/ Sat, 22 Oct 2016 17:56:29 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=581 22.10.16: I morgen går finalene i Nord-Europeisk Mesterskap i turn i Trondheim. Trondhjems Turnforening er arrangør og Innsikt og Utsikt har bidratt med markedsføring an mesterskapet.

Finalene kan du se gratis her.

]]>
Should I stay or should I #PokémonGo: Spennende for noen, men ikke for alle. Enda. https://www.innsiktogutsikt.no/2016/08/01/pokemon-go/ Mon, 01 Aug 2016 14:18:40 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=539 Pokémon Go er blitt sommerens snakkis og alle lurer på hvordan man kan nå sitt publikum ved hjelp av Pikachu og Ash Ketchum. Vi er blitt vant med rabattkuponger, gatebukker, innkastere, tilbudskampanjer og spjåkete butikkvinduer med lokkepriser. er Pokémon Go den nye, heite forføreren som skal vise vei ut i den store verden, og inn i den rette butikken? 

Gjennomgangen nedenfor vil forhåpentligvis gi deg som er nysgjerrig litt mer innsikt i hva Pokémon Go er – og en litt bedre utsikt til å velge hva du bør gjøre videre.

Pokémon Go har allerede omsatt for over 1 000 000 000 kroner, i følge VG, og er allerede tidenes største mobilspill i USA. Daglige avisartikler forteller oss hvor, når og hvordan vi bør spille spillet. Nintendoaksjen har mer enn doblet seg siden lanseringen, men deretter sunket med hele 17% siden selskapet varslet at lanseringen ikke kom til å påvirke resultatet deres nevneverdig (!), forteller E24. Artikkelen påpeker forøvrig at det også er andre selskaper inne i rettighetsbildet, nærmere bestemt Google. Mer om det straks.

Skjermbilde fra Pokémon Go. Kilde: Skjermdump fra Pokemons Youtube-promovideo (http://www.pokemongo.com/en-us/).
Skjermbilde fra Pokémon Go. Kilde: Skjermdump fra Pokemons Youtube-promovideo (http://www.pokemongo.com/en-us/).

Pokemon Go er Geocaching (eller skattejakt) – med melis og sukker på toppen

Suksessen til Pokémon Go – så grenseløst mye større enn for eksempel geocaching (hvis du klikker på linken og starter introduksjonsvideoen “Hva er geocaching” kan du nesten bare bytte ut ordet ´geocahcing ´med ´pokémon go; eller se denne Pokémon-promoen etterpå og sammenligne) kan i stor grad forklares på bakgrunn en kombinasjon av teknologiutvikling, merkevareutvikling og menneskenes iboende egenskaper og tilbøyeligheter.

Innovasjon er ofte timing

Timing kan vi også kalle det. Noen mener det er den viktigste årsaken til at noen innovasjoner lykkes og andre feiler. Da vet jeg ikke om det er interessant eller foruroligende at Schibsted først nå opplever at de har noe å lære av mobilspill og geolokaliseringstjenester?

Å samle = å ha = å være viktig

Opprinnelsen til dagens spill er den tidligere suksessen til det vi kan benevne lovemark eller love-brandet Pokémon som ble oppdaget og omfavnet av sin målgruppe for lenge siden. Den teknologiske utviklingen har nå også gitt oss mobiltelefoner der vi kan ta i bruk AR-konseptet (Augmented Reality); altså en supplert virkelighet der mobilen legger til digitale elementer via skjermen til den virkeligheten vil ellers ser rundt oss. Dessuten bør vi merke oss at både utviklerselskapet Niantic og gründer/entreprenør John Hanke har sine røtter hos Google, (se også artikkel i Aftenposten) og har deltatt i utviklingen av stedstjenester som Google Earth og Google Maps (Hm. ..er det dermed noen som samler og lagrer våre bevegelsesdata, mon tro?). Og siden jeg allerede har nevnt geocaching, vil jeg også hevde at en nødvendig forutsetning for Pokémon Go er vår tilbøyelighet til å samle. Sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen sammenlignet en gang  dagens shoppingsamfunn med fortidens jeger- og sankermentalitet. Den som har mye, har også verdi for andre. Kanskje ligger også noe av forklaringen til Pokemon Go´s suksess der?

Så, tilbake til selve Pokemon Go. Hva kan spillet gjøre for dine produkter eller tjenester? Kan det øke omsetningen eller merkevarekjennskapen til din virksomhet?

Noen tror kanskje at dette bare er enkel morro for kidza, men Aftenposten viser til en undersøkelse fra Telia som sier at 30% av brukerne er over 40 år. Den største gruppen er 20-30 år. Og bare 15% oppgis å være under 20 år. Tallene er såpass interessante at det er grunn til å lure på om de er korrekte. Men la oss anta det. Det betyr faktisk at også de pengesterke bruker, og involverer seg i spillet. I eller rett utenfor din butikk. 

Klart dette er av verdi for deg.

Skjermbilde fra Pokémon Go. Kilde: Skjermdump fra Pokemons Youtube-promovideo.
Skjermbilde fra Pokémon Go. Kilde: Skjermdump fra Pokemons Youtube-promovideo.

Konkrete tips fra Carat Media

Carat Media har skrevet en blog om muligheter for kommersielle virksomheter å tjene på Pokémon Go:

 • “Lures” eller “agn”: alle som spiller kan kjøpe, og kaste ut agn for å lokke til seg flere pokémons. Også butikker/caféer, o.l. kan gjøre dette. Agnene ligger rundt såkalte Pokéstops og ser ut som rosa konfetti.
 • På nivå 5 i Pokémon må du velge et LAG. Man kan kun velge mellom tre lag og dette laget forblir man ved. Disse lagene heter Team Instinct, Team Mystic og Team Valor. Noen virksomheter gir i følge Carat Media rabatter til utvalgte lag på utvalgte dager.
 • Komplementære produkter: Elektronikkforretninger har eksemplevis den siste tiden opplevd at butikkene tømmes for mobilbatteripakker fordi spillet krever mye strøm, og spillerne ikke vil hjem og lade underveis.
 • Pokégyms: De ovenfor nevnte lagene kan gjennom kamper i gym´er ta kontroll over disse gym´ene. Butikker som ligger i nærheten av en gym kan gi spesielle tilbud til laget som kontrollerer gym´en.
 • Fange Pokémon i butikk: Ved hjelp av kameraets mobil kan du feste en Pokémon “på film” når du har funnet en. Butikker kan bruke disse bildene til å oppfordre spillere til å fange nettopp denne pokémonen i sin butikk og få premier for det.

Les mer om spillet i VG´s guide her.

Hele poenget er – i motsetning til de siste års utvikling av nettbutikker for ulike forbrukerkonsum – å få folk ut på gata; i byen eller mer perifere strøk. Ut av sofakroken, og egen wifi-dekning. Dét gjør selvsagt noe med hvilken modus spillerne er i; hvilke valg de er villige til å ta, og hvilket omfang/konsekvens valgene kan ha, fordi evalueringsprosessen blir kortere og er vanskeligere å gjennomføre i et lyskryss enn i (ro og fred) hjemmets lune rede.

Med andre ord ser det foreløpig ut som Pokémon Go legger best til rette for følgende bransjer/næringer:

Skjermbilde fra Pokémon Go. Pokémon Go har tydeligvis også en forventning om å skape menneksleig kontakt. Kilde: Skjermdump fra Pokemons Youtube-promovideo (http://www.pokemongo.com/en-us/).
Skjermbilde fra Pokémon Go. Pokémon Go har tydeligvis også en forventning om å skape menneksleig kontakt. Kilde: Skjermdump fra Pokemons Youtube-promovideo (http://www.pokemongo.com/en-us/).

 • De som selger fysiske varer over disk, til forholds vis lav pris.
 • De som selger impulsvarer (kaféer, elektronikk, serveringssteder, m.m.)
 • De som selger varer til utendørs bruk (alt fra vannflasker og termos, til caps, solbriller, regnklær, solrkem og nevnte batteripakker).
 • De som legger mer vekt på enkelttransaksjoner (mange salg uavhengig av merkenavn) enn langsiktig merkevarebygging /-lojalitet (med mindre målet er påvirkning/informasjon når spillerne dukker opp).
 • De som har små budsjetter (en “lure” koster rundt 10,- kroner) og som har behov for å tiltrekke seg kunder i en kort tidshorisont.
 • De som selger varer (eller tjenester) som ikke har høye byttekostnader (altså ikke bank/forsikring), krever lange søke- og beslutningsprosesser (briller, klokker) eller høy sosial verdi (klær). Men igjen; det gjelder så lenge målet ikke er informasjon/påvirkning.
 • De som bygger salget sitt på høy grad av informasjonsutveksling (Har du spandert et Pokemon Go-agn er det lettere å komme i kontakt med de som nå føler seg forstyrret av gatesalg).

I all beskjedenhet tillater jeg meg å nevne et par eksempler på aktører som også kunne tjene på henge seg med, men som ennå ikke (?) har gjort det (noen nevnt, mange glemt):

 • Alle som står på Nordre, Karl Johan, Torgallmenningen, osv., og har et budskap å selge (ikke en vare); Leger Uten Grenser, Amnesty, =Oslo, osv.
 • Vintersportssteder, turistforeningen, m.fl.
 • Museer, parker, etc..
 • Universiteter og høyskoler under rekrutteringssesongen.
 • Kollektivtransportselskaper.

McDonald´s og Kaffebrenneriet har valgt helt ulik involvering foreløpig.

Vi ser nok foreløpig bare starten på hva spilltypen AR kan tilby til kommersielle virksomheter. Som nevnt over er det jo ikke noe nytt med trender som engasjerer over et kort tidsrom. Det nye nå er at teknologien tilbyr mer spennende spillopplevelse og nye muligheter for den som skal nå sin målgruppe, og nesten som en retrobølge får den folk ut i byen eller naturen og gir muligheten til å møte kunden eller målgruppen ansikt til ansikt igjen.

Men det er også viktig å huske at en sterk merkevare som det er investert millioner av dollar i ligger i bunnen, og dikterer i stor grad det kommersielle “spillets” regler. Snart kommer også kanskje Harry Potter Go. Kinoindustrien har for lengst funnet ut at snacks og brus komplementerer kinoopplevelsen på en utmerket måte, men at det samtidig kanskje ikke er attraktivt å selge biler eller forsikring i kinoens lokaler.

Hva skjer fremover?

Etter hvert gir nok utviklerne bak spillet mulighet til å spille på flere variabler enn disse for å lokke nye kunder både til spillet Pokémon Go, og til sin egen forretningsmodell (man tror at ´virkelige´ virksomheter etter hvert får plass i selve spillet). Kanskje kan du som leverandør etter hvert velge spesifikke/nye kundegrupper (virkelige) som skal få tilbud i din butikk?

De nevnte lagene som man må velge kommer selvsagt også til å få større verdi. Mennesker er styrt av mer enn digitale tilbud basert på hvor man tilfeldigvis er og hva man tilfeldigvis(?) har kjøpt digitalt før. Man er også styrt av personlige preferanser og følelse av tilhørighet. Derfor finnes det som kalles lovemarks/ -brands, som nevnt over; de store fotballklubbene i verden er et godt bevis på det. Snart er det kanskje en lettelse for noen og forargelse for andre at ungene (eller de voksne; 1/3 av Pokémonspillerne er jo over 40…) ikke lenger krangler om Liverpool eller Arsenal er best, men om Team Valor eller Team Mystic ruler.

Tenk da bare på hvilken rolle disse lagene og gym’ene kan få for folks preferanser og fobrukervalg. Siste ord om Pokémon Go er definitivt ikke sagt.

Steffen R. L.

PS! Hva mener du? Kommentér gjerne under!

]]>
Avtale om kompetanseoverføring og videreutvikling av nettsider https://www.innsiktogutsikt.no/2016/06/06/avtale-om-kompetanseoverforing-og-videreutvikling-av-nettsider/ Mon, 06 Jun 2016 17:51:29 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=438 30.05.16

Som en videreføring av ferdigstillingen av nettsider for Nord-Europeisk Mesterskap i Turn har Trondhjems Turnforening og SRL Innsikt og Utsikt inngått avtale om kompetanseoverføring og videre utvikling av nettsiden www.nordeuropeisk2016.no. Avtalen løper frem til etter mesterskapet i oktober.

]]>
Avtale om opprettelse av Webside for Nord-Europeisk Mesterskap i Turn https://www.innsiktogutsikt.no/2016/06/06/avtale-om-opprettelse-av-webside-for-nord-europeisk-mesterskap-i-turn/ Mon, 06 Jun 2016 17:48:23 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=435 13.05.16

SRL Innsikt og Utsikt har i mai 2016 inngått avtale om utvikling av en dedikert nettside for Nord-Europeisk mesterskap i Turn, som Trondhjems Turnforening ble tildelt tidligere i år. Siden skal publiseres 27. mai.

]]>
Ny utvidet 3-måneders avtale med Råd AS https://www.innsiktogutsikt.no/2016/06/06/ny-utvidet-3-maneders-avtale-med-rad-as/ Mon, 06 Jun 2016 17:43:54 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=430 10.03.16

SRL Innsikt og Utsikt gleder seg over ny avtale med Råd AS. Forrige 3-måneders avtale forlenges og Steffen R. L. skal jobbe som CMO i Råd AS. Oppgavene blir forholdsvis like, men vil også inkludere arbeid med forretningsmodeller, markedsplan og strategiplan.

]]>
3-måneders avtale med Råd AS https://www.innsiktogutsikt.no/2016/06/06/3-maneders-avtale-med-rad-as/ Mon, 06 Jun 2016 17:41:43 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=428 05.12.15

SRL Innsikt og utsikt har inngått en 3-måneders avtale med Råd AS, som har utviklet SmartHelp-appen og beslutningsstøttesystemet Smart Decision Support. Avtalen innebærer arbeid med markedsføring av SmartHelp-appen, digitalt og i tradisjonelle kanaler.

]]>
1/2 års avtale med WIE Holding https://www.innsiktogutsikt.no/2016/06/06/12-ars-avtale-med-wie-holding/ Mon, 06 Jun 2016 17:38:27 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=426 15.11.15

November 2015 inngikk SRL Innsikt og Utsikt 1/2 års avtale om markeds- og strategiarbeid for WIE Holding. Arbeidet innebærer blant annet styrket digital kommunikasjon med ansatte, kundeundersøkelser og planarbeid. Avtalen gjelder for begge de to datterselskapene Valmon Helsevikar og WIE Montasje.

]]>
Telenor hovedpunkter https://www.innsiktogutsikt.no/2016/05/24/telenor-hovedpunkter/ Tue, 24 May 2016 19:22:01 +0000 https://www.innsiktogutsikt.no/?p=345 Telenor (Oslo)

 • E-marketing og materiellproduksjon, kundegenerering.
  • Webredaktør, intranettredaktør, prospecting og databasesøk, produktark/informasjonsmateriell.
  • Utvikling av tidlige løsninger for integrering av telefoni og web.
]]>